כתבים זרים ביהודה ושומרון: "תוקפים אותנו באלימות, והצבא אדיש"

 
התאחדות כתבי החוץ בישראל מאשימה את כוחות הביטחון בהתעלמות בוטה מאלימות גוברת כלפי אנשי תקשורת המכסים את המתרחש ביהודה ושומרון.

במכתב ששיגר בסוף השבוע לפרקליט הצבאי הראשי ולפיקוד צה"ל ומשמר הגבול, טוען עו"ד גלעד שר, המייצג את התאחדות הכתבים הזרים, כי מדובר הן בהתנכלות של כוחות הביטחון עצמם לכתבים, והן בעמידה מנגד כאשר עיתונאים הותקפו בידי אזרחים בעת מילוי תפקידם.

המקרה האחרון, לפני עשרה ימים, אירע כאשר צלם פלשתיני העובד בשירות "סוכנות הידיעות הצרפתית" הותקף בידי קבוצת אזרחים ליד היישוב בית אל, ורכבו נפגע קשות. הממשלה הצרפתית פרסמה הודעת גינוי חריפה, ודרשה מהרשויות לפעול נגד מי שתואר כמתנחלים ישראליים העומדים מאחורי התקיפה.

בתקרית אחרת מספר ימים קודם לכן ליד שער שכם בירושלים, ההתאחדות מאשימה כי צלם של סוכנות "רויטרס" נפגע מכדור גומי, ומצלמתו נפגעה ממכת אלה משטרתית. צלם של סוכנות "א.פ." ספג חבטת אגרוף באפו.

שר האשים עוד כי בשנה האחרונה קיבל צה"ל מספר תלונות דומות, הבטיח לחקור אותן ולעדכן את ההתאחדות, אך לא עשה זאת.

ההתאחדות, המייצגת נציגים של כלי התקשורת המובילים בעולם, פנתה במקביל למועצת העיתונות כדי לשטוח את טענותיה, ולדרוש פעולה מצד ישראל כדי להגן על הכתבים הזרים.

מדובר צה"ל טרם הגיעה תגובה.

לכתבה מאת אריק בכר, כפי שפורסמה במועצת העיתונות בישראל